Bu yıl beşincisi düzenlenecek İstanbul Ekonomi Zirvesi “Yeşil Ekonomi” ana temasıyla Kalyon PV ana sponsorluğuyla Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek. Zirve öncesinde Devlet Eski Bakanı, İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Tüzmen, İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer basın mensupları ile İstanbul Pera Palas Hotel’de düzenlenecek olan kahvaltıda bir araya gelecek.
‘‘Yeşil Ekonomi’’ Temasıyla 10 Aralık Cuma Günü gerçekleşecek olan 5. İstanbul Ekonomi Zirvesi öncesi Devlet Eski Bakanı, İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Tüzmen, İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer İstanbul Pera Palas Hotel’de İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Üyesi Demet Sabancı Çetindoğan ev sahipliğinde basın mensupları ile buluşacak. Saat 10.00’da gerçekleşecek olan basın toplantısında; Sürdürülebilir Kalkınmada Yeşil Ekonominin Önemi, Dünyanın Yenilenebilir Enerjide Değişim ve Dönüşüm Süreci, Covid-19 İle Birlikte Kırılan Tedarik Zincirinde Yeni Dengeler Dijital Tarım Ve Temel Gıda gibi konu başlıkları ele alınacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA), Türkish Cargo, Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş., Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Borusan Otomotiv BMW, Mercedes Benz Türk, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), Sanofi Sağlık Ürünleri ve AEB Hukuk un destekleyen ve sponsor olduğu organizasyon ekonomiye yön verecek.
5. İstanbul Ekonomi Zirvesi İçin Geri Sayım
Dünyanın ekonomisine yön verenlerin yeni dünya düzenini ve bunların getirdiği fırsatları tartıştığı bir platform olan İstanbul Ekonomi Zirvesi, dünya ekonomisinin sürdürülebilir kalkınması amacıyla her yıl düzenleniyor. Zirvede ele alınacak konular sadece Türk ekonomisini değil, dünyanın süründürülebilir ekonomik kalkınmasına da katkıda bulunuyor. Türkiye’nin en büyük ekonomi organizasyonları arasında yer alan İstanbul Ekonomi Zirvesi öncesi konuşan İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Tüzmen “Yeşil Mutabakat bir ekonomik büyüme modeli; sektörlere ve şirketlere yeniden şekillenme, yapılanma ve kaynakları verimli kullanma imkanı veren bir strateji olarak bakmalıyız. Yeşil Mutabakat ile ortaya çıkacak bu fırsatları değerlendirebilmemiz ve olası riskleri bertaraf edebilmemiz için yol haritalarına ihtiyacımız var” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Tüm bu gelişmeler çerçevesinde hem iklim değişikliği ile mücadelede güçlü adımlar atmak hem de küresel rekabette geride kalmamak Türkiye açısından oldukça önemli.”
Abdullah Değer ise “Son on yılda yeşil ekonomi hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kalkınma için önemli bir politika çerçevesi olarak ortaya çıkmıştır. Özellikle küreselleşme ile coğrafi olarak fazlasıyla uzak hale gelmiş olan tarım ve sanayinin bir kısmı yeniden yerelleşmelidir. Devlet ve özel sektör iş birliği noktasında ise istihdam dostu yeşil işlere yatırım yapılması ile karbon temelli ekonomiden, yenilenebilir enerji temelli bir ekonomiye geçişin önü açılmalıdır” açıklamasında bulundu.