Türkiye beyaz et sektörünün önde gelen markalarından Lezita, hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini vurgulamak amacıyla, “Görsel dil dönüşümü” hareketi başlattı. Eşitliğin görsel dildeki önemine dikkat çekmeyi hedefleyen Lezita, tüm uyarı levhalarına kadın piktogramları ekleyerek bu alanda bir ilke imza attı.
Hayatın her alanında cinsiyet eşitliğini savunan Lezita toplumsal değişimde görsel iletişimin önemini vurgulayan bir hareket başlattı. Tüm iş birimlerindeki uyarı levhalarını değiştiren Lezita, bu uyarı levhalarının tamamına kadın piktogramları ekledi. Bu alanda bir ilki gerçekleştiren Lezita toplumun hafızasını, düşünme şeklini etkileyen unsurlardan biri olan uyarı levhalarının görsel dilindeki erkek egemenliğinin değiştirilerek “eşitlik” vurgusunun kalıcı şekilde uygulanmasını amaçlıyor.
Uyarı levhalarının tamamına kadın piktogramları eklendi
Toplumsal dönüşüm ve gelişimin öncüsü kadınların hayatın her alanında var olduğunu, ancak pek çok alanda kadınların varlığının görmezden gelindiğini belirten Lezita Pazarlama Müdürü Besime Bakiler “Lezita ailesi olarak “Kadınlar Her Yerde var” diyor, tüm iş birimlerimizde daha çok kadına istihdam sağlayabilmek adına İnsan Kaynakları departmanımızla eşitliğin sağlanması yönündeki politikalarımızı sürekli güncelliyoruz. Toplam çalışanlarının yüzde 36’sı kadınlardan oluşan bir şirket olarak, eşitlik konusunda toplumsal bilincin oluşmasında, konuştuğumuz dil kadar görsel dilin de öneminin bilincindeyiz. Eşitlik anlayışımızı tüm iş alanlarımızda göstermek amacıyla başlattığımız “Görsel dil dönüşümü” hareketi ile birimlerimizdeki tüm levhaları yeniledik. Bu uyarı levhalarının tamamına kadın piktogramları ekledik” diye konuştu.
“İleriye doğru atılan her küçük adım büyük etkilerin başlangıcıdır”
Öncülüğünü yaptıkları “görsel dil dönüşümü” kapsamında tüm şirketleri, ofisleri, dükkânları, fabrikaları, özel ve kamu kuruluşlarını uyarı levhalarına kadınları eklemeye davet ettiklerini anlatan Bakiler “Davetimize farklı sektörlerden pek çok şirket ve kuruluştan geri dönüş aldık.