Site icon Şirket Haber

Abdi İbrahim, iki uluslararası ödül daha kazandı

Abdi İbrahim, iki uluslararası ödül daha kazandı

İlaç sektöründe 109 yıldır hayatı iyileştirme hedefiyle faaliyet gösteren Abdi İbrahim, yönetim ve halkla ilişkiler projeleri konusundaki başarısını uluslararası alanda taçlandırmaya devam ediyorGlobal olarak iş dünyasının prestijli ödül platformlarından olan Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde Abdi İbrahim iki kategoride bronz ödül kazandı.

 

TÜRK ilaç sektörünün 19 yıldır kesintisiz lideri olan, Eylül 2020’de İsviçreli biyoteknoloji şirketi OM Pharma’yla stratejik ortaklık kurarak global kimliğini güçlendiren Abdi İbrahim ulusal alanda elde ettiği başarılarını uluslararası alanda da aynı istikrarla sürdürüyor. Abdi İbrahim, merkezi ABD’de bulunan Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde iki kategoride bronz ödüle layık görüldü.

 

Dünyanın dört bir yanından önde gelen şirketlerin farklı alanlardaki projeleriyle aday oldukları Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde “Yılın Yönetim Kurulu Başkanı” kategorisinde Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut bronz ödüle layık görüldü. Değerlendirme kurulu bu ödül için adayları, 2019’un başından bu yana sergiledikleri şirket başarılarına ve liderliklerine göre değerlendirdi.

 

Yılın Yönetim Kurulu Başkanı (Chairman of the Board of Directors) dalında bu yıl Stevie ödülü alan Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut; COVID-19 tedavisinde kullanılan ilacın üretiminde aldığı proaktif kararları, pandemi süreci başında tüm dünyada ortaya çıkan ve ilk tedavi protokollerinde yer alan ilacın hızlıca üretilip ülke Sağlık Bakanlığı’na bağışlanması, dünya ilaç sektöründe yeri önemi her geçen sene artan ve özellikle kimyasal ilaçlarla tedavi edilemeyen hastalıkların tedavisinde öne çıkan biyoteknoloji alanındaki yatırımları, Paris Anlaşması ilkeleri ile paralel olarak 2030 yılında karbon nötr olma hedefini kamuoyu ile paylaşan ilk Türk ilaç şirketi olarak sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadelede sergilenen performansı, 2020’de İsviçreli biyoteknolojik ilaç şirketi OM Pharma’nın yüzde 28,5 hissesini İsviçreli ortak girişim grubu ile satın alarak Avrupalı bir ilaç firmasıyla stratejik ortaklık kuran ilk ve tek Türk ilaç şirketi olma hamlesi gibi pek çok başarısıyla bu ödüle layık görüldü. Nezih Barut, Türk ilaç sektörünün lider şirketi Abdi İbrahim’in Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenmenin yanında 13 yıldır İlaç Endüstrisi İşveren Sendikası’nın başkanlığını yapmaktadır.

 

Pandemi döneminde herkesin ihtiyaç duyduğu güncel ve kanıta dayalı medikal bilgilerin paylaşıldığı “Viral Gündem” iletişim çalışması ise Yılın İletişim/Halka İlişkiler Kampanyası kategorisinde “COVID-19 Bağlantılı Bilgilendirme” (COVID-19 Response Categories) dalında bronz ödül aldı. Kazananların 16 Ağustos’ta açıklandığı Stevie Ödülleri, 8 Aralık’ta düzenlenecek online törenle sahiplerine teslim edilecek.

 

Ödül Kazanan Proje: Viral Gündem ile COVID-19 hakkında doğru bilgilere ulaşılıyor

 

2002 yılından bu yana 8 farklı bölümde, ilgili alt kategorilerde verilen Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde toplamda 12 binden fazla kişi/şirket/proje/çalışma aday gösteriliyor. Abdi İbrahim, bu yıl dünya genelinde 260 meslek profesyonelinden oluşan kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen kazananlar listesinde iki ödülle yer aldı. Yılın İletişim/Halka İlişkiler Kampanyası alanında bronz ödül kazanan Viral Gündem iletişim çalışması, pandemi döneminde yaşanan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve doğru bilgiye erişim ihtiyacını gidermek için başlatıldı. Güncel ve bilimsel bilgileri öncelikle hekimlere, sağlık çalışanlarına ve daha anlaşılabilir bir dilde tüm topluma iletmeyi amaçlayan Viral Gündem projesinde her hafta COVID-19 hakkında dünyada çıkan yüzlerce makale taranarak en doğru içerikler hazırlandı. Abdi İbrahim’in Medikal Direktörlüğü bünyesinde farklı uzmanlık alanlarında görev yapan doktorlardan oluşan bir ekip tarafından hazırlanan Viral Gündem, her hafta düzenli olarak mail, LinkedIn, Twitter, Facebook ve Instagram üzerinden hem şirket içindeki 4600 çalışana ve hedef kitleye ulaştırıldı. Bu proje sayesinde bilimsel olmayan veya doğrulanmamış bilginin yayılmasının da önüne geçildi.

Exit mobile version