Son Dakika

Haribo ile ilgili tüm haberler

Hans Riegel tarafından 1920 yılında Almanya’nın Bonn kentinde, küçük bir şekerleme dükkanında kurulan HARIBO, bugün şekerleme sektöründe global anlamda önde gelen şirketlerden biri ve yumuşak şeker kategorisinin dünya lideridir.

 

Dünyanın dört bir yanında yüzlerce çeşit ürünüyle çocuk ya da büyük herkese çocuksu mutluluk vaat eden HARIBO’nun Altın Ayıcığı, ilk olarak 1922 yılında üretilmiştir. Bugün tüm dünyada günde 100 milyon altın ayıcık üreten HARIBO, dünyanın en büyük 9. atıştırmalık üreticisidir. HARIBO, Türkiye’de satışa sunulan tüm ürünlerini bitki özü ve meyvelerden elde edilen özlerle renklendirmektedir.

 

20 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteren HARIBO, İstanbul Hadımköy’deki fabrikasında, Türkiye ve aralarında Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki Müslüman ülkeler, Japonya, Kore, Endonezya gibi Asya Pasifik ülkeleri, ABD ve bazı Avrupa’da ülkelerinin de bulunduğu 57’den fazla ihracat ülkesi için %100 yerli üretim yapmaktadır. Türkiye’de üretilen tüm ürünleri için sığır jelatini kullanan HARIBO, 3 farklı helal sertifikasına sahiptir.