IBM SkillsBuild programı aracılığıyla 2021 sonuna kadar 500 bin kişiye beceri kazandırma hedefini destekliyor
ARMONK, N.Y., 21 Haziran 2021– IBM (NYSE: IBM) CEO’su Arvind Krishna bugün VivaTech etkinliğinde; devletler, bölge üniversiteleri, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ile iş ve işçi bulma kurumları da dahil, dünya genelinde 30 kuruluşla gerçekleştirdiği ve dezavantajlı toplulukların beceri ve istihdam düzeylerini iyileştirmeye odaklanan yeni bir ortaklığı duyurdu.
Dünya Ekonomik Forumu’na göre, küresel beceri açığının kapatılması 2028 yılına kadar küresel gayri safi yurtiçi hasılaya 11,5 trilyon ABD doları değerinde katkı yapabilir. Bu katkının sağlanması için eğitim ve öğretim sistemlerinin pazarın taleplerine ayak uydurması gerekiyor. IBM İş Değerleri Enstitüsü (Institute for Business Value; IBV) tarafından gerçekleştirilen yeni bir çalışmada gösterildiği gibi, iş arayanlar büyük zorluklarla karşı karşıyalar ve küresel araştırmaya yanıt veren dört kişiden biri 2021’de işverenini değiştirmeyi planlıyor.
Küresel beceri açığının kapatılmasının günümüzdeki en acil sorunlardan biri olduğunu belirten IBM Başkanı ve CEO’su Arvind Krishna ve sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişi ne olursa olsun herkesin hızla değişen küresel ekonomide başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu becerileri edinmesine yardımcı olacak bu ortaklıklarla gurur duyuyorum”
12 ülkeden 30 kuruluşun da ortaklar arasına katıldığı IBM SkillsBuild Programı, iş gücüne dahil olmak ve rekabetçi “yeni yakalı” işlerde çalışmak isteyenleri desteklemeyi amaçlıyor. Program akredite dijital eğitim içeriğiyle iş dünyasında geçerliliği olan dijital rozetler ve sertifikalar sunmanın yanı sıra, katılımcılarına 3 ila 6 ay arasında mentorlukla birlikte profesyonel işyeri hazırlığı ve teknik beceriler edinme imkânı tanıyor.
Bu ortaklıklar, IBM’in IBM SkillsBuild programı aracılığıyla yıl sonuna kadar 500 bin kişiye beceri kazandırma hedefini destekleyecek. Bu ortaklık ayrıca toplu olarak:
- Kişiye özel eğitimler ve bir işe başvurma imkânı da dahil, 15 bin kişiye özel programa dayalı eğitim deneyimi sağlayacak.
- Farklı sektörlerde 7 bin iş fırsatı da dahil olmak üzere iş gücünü gerçek kariyer fırsatları ile buluşturacak.
Türkiye’den TÜSİAD’ın da yer aldığı ortaklıkla ilgili olarak, TÜSİAD Genel Sekreteri Ebru Dicle şunları söyledi: “Geleceğimize yapacağımız en büyük yatırımın kendisini özgürce ifade eden, bilgi ve yetkinlikleriyle dünyaya yön veren gençlerin yetişmesine destek sağlamak olduğuna inanıyor ve bu çerçevede kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Gençlerimizi Türkiye’nin girişimcilik dönüşümünün merkezine oturttuğumuz TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programı ile tam 10 yıldır genç girişimcilerimize erken aşamada destek sağlamanın gururunu yaşıyoruz. IBM SkillsBuild ile başlattığımız iş birliğinin, gençlerimizin teknolojik ve profesyonel yetkinliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyacağına inanıyoruz.”