Site icon Şirket Haber

KÜRESEL RAPORLAMA; KISA, ORTA VE UZUN VADEDE DEĞER YARATMAYA ODAKLANIYOR

KÜRESEL MUHASEBE VE FİNANS MESLEK KURULUŞU ACCA: KÜRESEL RAPORLAMA; KISA, ORTA VE UZUN VADEDE DEĞER YARATMAYA ODAKLANIYOR

 

Küresel muhasebe ve finans meslek kuruluşu ACCA İcra Kurulu Başkanı Helen Brand ve Baş Ekonomisti Michael Taylor, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde iş ve sermaye piyasaları uzman ve  liderleri ile bir araya geldi.

Kongrede konuşan ACCA İcra Kurulu Başkanı Helen Brand iş ve finans dünyasında sürdürülebilirlik konusunun en önemli gündem maddelerinden biri olan küresel raporlamanın önemine dikkat çekerken; ACCA Baş Ekonomisti Michael Taylor ise gelişmiş ülkelerdeki arz-talep dengesizliği ve yüksek enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Dünyanın 178 ülkesinde 233 binden fazla üyesi bulunan küresel bir finans ve muhasebe meslek kuruluşu olan ACCA, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde küresel raporlamanın önemine dikkat çekti.

 

Kongrede konuşan ACCA İcra Kurulu Başkanı Helen Brand, küresel raporlamanın hem iş dünyası hem de gezegenimiz için en iyi sonuçları ortaya çıkarttığını; daha sade, standardize edilmiş küresel bir raporlamanın net sıfır ekonomiye geçme hedefinde olan ülkeler arasında oluşacak birlik de dahil olmak üzere birçok fayda ortaya koyacağını söyledi. Günümüz iş dünyası, finans sektörü ve dijital teknolojideki hızlı iletişimin ulusal sınırları oldukça anlamsız hale getirdiğine ve bu durumda sadece küresel raporlama çerçevesinin anlam kazandığına dikkat çeken Brand, sözlerine şöyle devam etti.

 

“Entegre raporlama, özellikle, günümüz dünyasının sıkıntılarını acil bir şekilde ele almak için gerekli olan değişiklikleri hayata geçirmek istiyorsak oldukça önemli bir yaklaşım haline geliyor. İyi karar alınmasına yardımcı oluyor; kısa, orta ve uzun vadede değer yaratmaya odaklanıyor. COVID 19 krizi, iklim krizi başta olmak üzere sosyal kapsayıcılık alanlarına olan etkileri ve ciddiyeti göz önüne alındığında, tüm dünyada entegre raporlamaya olan yaklaşım oldukça olumlu ve cesaret verici. Özellikle sürdürülebilirlik alanında standartların, rehberlerin ve kuruluşların çoğalması ile birlikte endişe ve karışıklığın arttığını görüyoruz. Glasgow’da düzenlenen COP26 Zirvesi’nde Uluslararası Sürdürülebilirlik Standartları Kurulu’nun (ISSB) kurulması sürdürülebilirliğe dair çelişkili ve mükerrer uluslararası kuralları akla uygun olarak düzenleyecektir. Bu gelişme ileriye yönelik bir adım olmakla beraber kurumsal raporlamada da kilometre taşı oldu.”

 

ACCA Baş Ekonomisti Michael Taylor ise 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde gerçekleştirdiği konuşmada, “Gelişmiş ekonomilerde sokağa çıkma yasaklarının sona ermesi ile birlikte yaşanan talep patlaması tedarik darboğazı ve yetersizliğine ve dolayısıyla birçok ürün, enerji ve nakliye ücretlerinin yükselmesine sebep oldu. Gelişmiş ülkelerdeki enflasyonunun artmasına sebep olan bu geçici trendin önümüzdeki sene geçeceği tahmin edilmekte ve bu sebeple yüksek enflasyona sıkı para politikaları ile cevap verilmemekte” değerlendirmesinde bulundu.

 

Mart 2020’den beri süre gelen gevşek para politikasının talebi artırması ve yüksek enflasyon oranlarının daha uzun süre bu seviyede kalmasını sağlama ve gelişmiş ülkelerdeki sıkı istihdam piyasasının maaşlar üzerindeki baskısını artırma risklerine dikkat çeken Michael Taylor, bu durumda sıkı para politikalarına geçişin de gelişmiş olan ülkelerdeki ekonomik büyümeyi yavaşlatıp, mal varlığı fiyatlarını düşüreceğini söyledi.

Exit mobile version