MetLife’ın son sürdürülebilirlik raporunda, şirketin iş yerinde ve toplumda çeşitliliği, adaleti ve katılımı teşvik amaçlı eylemlerine vurgu yapılıyor.
MetLife yıllık Sürdürülebilirlik Raporu’nda 2030 yılına kadar yeni etki yatırımları ile 500 milyon ABD doları değerinde kaynak sağlama taahhüdüne yer verdi. MetLife, %25’ini iklim değişikliğine tahsis ettiği bu taahhüdü kapsamında dezavantajlı bireylerin finansal sağlığını, düşük gelirli ve etnik yönden çeşitli topluluklardaki ırksal ve toplumsal cinsiyet eşitliğini iyileştirmeye odaklanacak.
Raporda, MetLife’ın daha çeşitli, adil ve kapsayıcı bir iş yerini ve toplumu teşvik etme taahhüdü öne çıkarılıyor. MetLife, 2020 yılında BM Kadını Güçlendirme İlkeleri’ni imzalayan ilk ABD merkezli sigorta şirketi olarak şirketin liderlik, iş yeri, pazar ve topluluk alanlarındaki toplumsal cinsiyet farklarını kapatmaya yönelik eylem planlarını bu doğrultuda şekillendirdi. 2020 sonu itibarıyla MetLife’ın dünyadaki iş gücünün yüzde 52’sini, Yönetim Kurulu’nun yüzde 33’ünü, İcra Kurulu’nun yüzde 30’unu, yöneticilerin ise yüzde 42’sini kadınlar oluşturuyor.
MetLife Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Michel Khalaf konuyla ilgili görüşlerini, “Küresel bir sigorta şirketi ve hedef odaklı bir firma olarak tüm paydaşlarımıza daha güvenli ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için çalışıyoruz. 153 yıllık finansal güvenlik tesis etme geleneğimizi sürdürerek çevre ve iklim, adalet ve kapsayıcılık, sağlık ve iyi yaşam ile dezavantajlı topluluklar için ekonomik büyüme taahhütlerimizi güçlendiriyoruz” şeklinde aktardı.
Raporda, MetLife’ın şirketin faaliyet gösterdiği 40’tan fazla pazarda olumlu değişimler yaratmaya yönelik çalışmaları ele alınıyor. 2020’nin önemli gelişmeleri olarak öne çıkanlar:
- MetLife ve MetLife Vakfı, prim kredileri ve katkıları ile COVID-19’un etkileriyle mücadelede dünyanın dört bir yanındaki insanlara çeyrek milyar dolardan fazla yardımda bulundu.
- MetLife ve MetLife Yatırım Yönetimi; poliçe sahibi ve müşteri yönetimi toplam varlıklarına yaptığı 659,6 milyar ABD doları değerindeki yatırımla istihdam artışı, servet yaratma ve finansal istikrar performansını sürdürdü.
- MetLife Vakfı, çeşitliliğe sahip toplulukları ve ırksal adaleti desteklemek üzere halihazırda sağlanan 10 milyon ABD doları değerindeki yıllık katkıya ek olarak Afrikalı Amerikalıların eğitim, kariyer ve iş sahibi olma fırsatlarını ve ırksal adalet girişimlerini geliştirmek üzere üç senede 5 milyon ABD doları ilave bütçe taahhüdü verdi. MetLife ayrıca şirketin orta seviye Afrikalı Amerikalı ve Latin kökenli çalışanlarının yönetici rollerine geçişini hızlandırmak amacıyla EXCELERATE isimli bir yetenek yönetimi programı başlattı.
- MetLife 11 yeni çevre hedefi çerçevesinde, 2019’dan 2030’a kadar konum tabanlı sera gazı salımlarını ekstra yüzde 30 oranında azaltma ve yenilenebilir enerji, LEED sertifikalı binalar ve yeşil tahviller gibi yeni yeşil yatırımlar için 20 milyar ABD doları yatırım bütçesi ayırma taahhüdünde bulundu. Faaliyetlerini 2016 yılından bu yana karbon nötr olarak yürüten MetLife’ın enerji verimliliğine sahip gayrimenkul ve yenilenebilir enerji projeleri gibi yeşil yatırımları ise bugün 28,7 milyar ABD dolarını geçmiş durumda.
- MetLife, yatırım ve ticari önceliklerini daha da uyumlu hale getirmek üzere geliştirdiği Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsamındaki 750 milyon ABD doları tutarındaki yeşil fon sözleşmesi ile ABD sigorta sektörünün ilk yeşil finansman sözleşmesi destekli senedini çıkardı.
MetLife Sürdürülebilirlik Bölümü Başkanı Jön Richter ise “Sürdürülebilirliğin, iş stratejimizin merkezinde ve operasyonlarımıza her anlamda yön veren bir itici güç olması gerektiğine inanıyoruz. İnsanlarımız, ürün ve hizmetlerimiz, yatırımlarımız ve topluluk çalışmalarımızla böylesine geniş bir kapsamda faaliyet göstermek, dünyamızın iyiliği için çalışırken gücümüze güç katıyor” diye konuştu.