1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile geliri 240 bin lirayı aşmayan evden üretim yapan mikro girişimciler vergiden muafken, 240 bin liranın üzerinde gelir elde edenlerin ise şirket kurması ve sonraki satışları için fatura düzenlemesi gerekiyor. 2019 yılında hayata geçirilen online şirket kurma platformu Mükellef, yeni hizmeti Mükellef Lite ile girişimcilerin şirket kurmadan finansal süreçlerini yönetmesine olanak sağlıyor.
Evden çıkmadan, vergi dairesine, notere, ticaret odasına gitmeye ihtiyaç duymadan şirket kurulum hizmetini online olarak kullanıcılarına sunan Mükellef, Mükellef Lite hizmetiyle bireysel girişimcilere çözümler sunmaya devam ediyor. Yılbaşı’nda yürürlüğe giren kanun ile bir vergi dönemi içinde geliri 240 bin TL’yi aşmayan evden üretim yapan mikro girişimciler vergiden muaf tutulurken, geliri 240 bin lirayı aşanların ise şirket kurarak sonraki satışları için fatura düzenlemesi gerekiyor. Mükellef Lite tam da bu noktada devreye girerek girişimcilerin şirket kurmadan finansal süreçlerini yönetmesine imkân sunuyor.
“Bireysel girişimcilerin faaliyetlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz”
Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında mikro girişimcilerin e-ticaret yapabilmelerine imkân tanındığını belirten Mükellef Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Şafak, ”2019 yılında kurduğumuz Mükellef ile bugüne kadar önceliğimiz her zaman bireysel girişimcilerin şirket kuruluşundan, finansal süreç yönetimine kadar faaliyetlerini kolaylaştırıcı çözümler sunmak oldu. Yeni hizmete sunduğumuz Mükellef Lite ile bunlara bir yenisini daha ekliyoruz. Bilindiği gibi bir vergi dönemi içinde geliri 240 bin TL’yi aşmayan evden üretim yapan mikro girişimciler vergiden muaf tutuluyor. Biz de bu noktada girişimcilerin şirketini kurmadan tüm finansal süreçlerini yönetilebileceği bir hizmeti devreye aldık. Girişimciler şirket kurmadan kolay ve hızlı bir şekilde online olarak stok ve müşteri takibini yapmanın yanı sıra raporlarını hazırlayabiliyor. Ayrıca KOSGEB girişimcilik ön bilgilendirme ve marka tescil araştırması hizmetlerimizden faydalanabiliyor. Bireysel girişimcilerin faaliyetlerini kolaylaştırmak için yeni çözümler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.