Son Dakika
MIT PROFESÖRÜ MITCHEL RESNICK TÜRKİYE VODAFONE VAKFI’NIN ETKİNLİĞİNE KATILDI

MIT PROFESÖRÜ MITCHEL RESNICK TÜRKİYE VODAFONE VAKFI’NIN ETKİNLİĞİNE KATILDI

MIT profesörlerinden, Scratch programlama dilinin yaratıcısı Mitchel Resnick, Türkiye Vodafone Vakfı’nın online olarak düzenlenen “Dijital Uçurumu Kapatmak” etkinliğinde onur konuşmacısı oldu. Resnick, “Çocuklarımızın geleceğe hazır olmasını istiyorsak, onlara yaratıcı düşünme becerisi kazandırmayılız” dedi. 

 

“İyilik için teknoloji” vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, daha iyi bir dünya için kapsayıcılık ve dijital yetkinlik açığının kapatılması konularına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Dijital Uçurumu Kapatmak” etkinliğinde MIT profesörü Mitchel Resnick’i ağırladı. Scratch programlama dilinin yaratıcısı Resnick, onur konuşmacısı olarak katıldığı etkinlikte yaratıcı öğrenmenin önemine dikkat çekti.

 

Etkinlikte “Herkes İçin Yaratıcı Öğrenme” konulu bir sunum yapan Resnick, şunları söyledi:

 

“MIT olarak geliştirdiğimiz Scratch programının Türkiye’de ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi aracılığıyla çocuklara aktarılmasından büyük heyecan duyuyoruz. Scratch’i geliştirirken amacımız, gençlerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmekti; çünkü, günümüzün hızla değişen toplumunda yaratıcı düşünmek ve hareket etmek çok önemli. Çocuklar, Scratch ile sadece kodlamayı öğrenmiyor, aynı zamanda kendilerini ifade etme; kendi etkileşimli öykü, oyun ve animasyonlarını yaratıp paylaşma ve yaratıcı düşünme becerilerini de geliştiriyor. Sayısal kavramları, problem çözmeyi, birlikte çalışmayı, empati kurmayı ve yaratıcı düşünmeyi öğreniyorlar. Yaratıcı öğrenmenin 4 temel ilkesi var: proje, tutku, oyun ve akran. Çocuklara projelerde çalışma, tutkularını esas alma ve akranlarıyla birlikte oyun dolu bir ortamda çalışma imkânı vermek önemli. Çocukların yarının hızla değişen toplumuna hazır olmasını istiyorsak, onlara yaratıcı düşünme becerileri kazandırmalıyız. Bunu yapmanın en iyi yolu ise onları desteklemek, tutkularını esas almak ve akranlarıyla dayanışma içinde ve bir oyun mantığıyla çalışmalarını sağlamak.”

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

“YARINI KODLAYANLAR” 5 YILDA 185 BİNİ AŞKIN ÇOCUĞA ULAŞTI

“YARINI KODLAYANLAR” 5 YILDA 185 BİNİ AŞKIN ÇOCUĞA ULAŞTI

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi ülke genelinde yayılıyor. Proje …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir