Son Dakika
SABANCI VAKFI ALTINCI KISA FİLM YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI. BU YILKİ TEMA: YENİ DÜNYADA YENİ MESLEKLER

SABANCI VAKFI ALTINCI KISA FİLM YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI. BU YILKİ TEMA: YENİ DÜNYADA YENİ MESLEKLER

  • SABANCI VAKFI ALTINCI KISA FİLM YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI 
  • KISA FİLM YARIŞMASI’NIN BU YILKİ TEMASI “YENİ DÜNYADA YENİ MESLEKLER” 
  • SABANCI VAKFI GENEL MÜDÜRÜ NEVGÜL BİLSEL SAFKAN: “PANDEMİ İLE HIZLI DİJİTALLEŞMENİN BİR PROVASINI YAŞADIK. ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE YAPAY ZEKA VE MAKİNELEŞME İLE BAZI MESLEKLERDE BÜYÜK DEĞİŞİMLER YAŞANACAK.”

 

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın 2021 yılı başvuruları başladı. “Konu Uzun Film Kısa” sloganı ile altıncısı gerçekleştirilecek Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın teması “Yeni Dünyada Yeni Meslekler” olarak belirlendi. Bu yıl Kısa Film Yarışması’na başvurular 19 Kasım tarihine kadar yapılabilecek.

Toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için sanatın kitleleri etkileyen gücünü kullanmak amacıyla gerçekleştirilen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nda başvuruların başladığını duyuran Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Uzun bir süredir etkilerini hayatımızın her alanında hissettiğimiz pandemi, çalışma hayatını da derinden etkiledi. Dünyanın normal dijitalleşme hızını öngörülerin çok üzerine çıkararak neredeyse her yaş grubundan insanı dijital dünyaya daha aşina hale getirdi. Araştırmalara göre önümüzdeki yıllarda dijitalleşme, makinelerin ve yapay zekanın insan gücünün yerini alması ile birlikte bazı meslekler yeni dünya düzenine uygun şekilde dönüşüm yaşayacak. Dünya Ekonomik Forumu’nun incelediği istatistikler, mühendislik, bulut bilgi işlem ve ürün geliştirme alanlarındaki hızlı iş artışına işaret ediyor ve teknolojik değişimin hızlanması sayesinde 97 milyon yeni iş kolu yaratılacağı tahmin ediliyor” dedi.  

Araştırmaların önümüzdeki 25 yılda var olan mesleklerin yüzde 47’sinin ortadan kalkacağını gösterdiğine dikkat çeken Nevgül Bilsel Safkan, “Pandemi ile önümüzdeki yıllarda gerçekleşmesi beklenen hızlı dijitalleşmenin belki de bir provasını yaşadık. Önümüzdeki dönemlerde yapay zeka ve makineleşme ile bazı mesleklerde büyük değişimler yaşanacak. Sonuçlarını artık somut olarak deneyimlediğimiz ‘dijital eşitsizlik’ ise önlenmesi için çalışılması gereken yeni bir konu oldu. Dijital beceri eksikliği nedeniyle bireylerde oluşabilecek kaygıları ancak eğitim sistemi ile giderebiliriz. Eğitim sisteminin yeni dünya düzeninde ihtiyaç duyulacak görev ve teknolojilere odaklı gelişmesi ve mevcut kariyer planlamalarının bu değişimler göz önüne alınarak yapılması gerekiyor. Biz de Sabancı Vakfı olarak dönüşüm yaşayan yeni dünyayı daha iyi anlamak için bu yıl Kısa Film Yarışmamızın temasını ‘Yeni Dünyada Yeni Meslekler’ olarak belirledik. Genç sinemacıları, değişen meslekleri ve önümüzdeki dönemde yeni çalışma düzeninin getirebileceği fırsatları ve güçlükleri beyaz perdeye taşımaya davet ediyoruz. Sanatın dönüştürücü gücü ve yönetmenlerin yaratıcı bakış açısı ile yeni dünyanın değişen mesleklerini ve hayatımıza etkilerini gündeme taşımak istiyoruz” dedi.

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması Sanat Yönetmeni Zeynep Atakan, Bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, bir yarışma olmasının ötesinde, sinemacılar için önemli yaratıcı fırsatların oluştuğu bir platform olma özelliği taşıyor. Bu yılın teması ‘Yeni Dünyada Yeni Meslekler’, yaratıcıların hayal dünyasında, yeni dünya düzeninin gereklerini ve buna bağlı olarak ihtiyaçlarını hissedip düşüncelerini özgürce, özgün bir sinema diliyle anlatmalarını amaçlıyor. Bu yılın filmlerini de heyecanla bekliyoruz” dedi.

Son başvuru tarihi 19 Kasım

Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması için başvurular 19 Kasım 2021’e kadar devam edecek. Yarışmaya başvuracak eserlerin en fazla 5 dakika uzunluğunda olması ve yeni meslekler konusunu ele alması gerekiyor. Eserler, öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yapacak.

Yarışmaya başvuran eserlerin yönetmen (eser sahibi) ve / veya yapımcısından en az birisinin T.C. veya K.K.T.C. vatandaşı olması gerekiyor. Bir kişinin birden fazla eser ile başvurabileceği yarışmaya daha önce herhangi bir yerde gösterilmemiş ve ödül almamış eserler kabul edilecek. Eser sahiplerinin bugüne kadar çekmiş olduğu herhangi bir uzun metraj filmi bulunmaması gerekiyor.

Yeni dünya düzeninde dijitalleşme ve yapay zeka ile birlikte gelen yeni mesleklerin ve kaybolacak iş kollarının hayatımızdaki etkilerini ve bu konuda yapılması gerekenleri en iyi şekilde sunan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan eserlerin birincisine 25 bin TL, ikincisine 20 bin TL, üçüncüsüne 15 bin TL ödül verilecek.

hakkında Çağrı Karip

Genel Haber Editörü.

Ayrıca Kontrol Et

Sabancı Vakfı Beşinci Kısa Film Yarışması Sonuçları

SABANCI VAKFI’NIN “DEĞİŞEN İKLİMLER, DEĞİŞEN HAYATLAR” TEMASIYLA DÜZENLEDİĞİ BEŞİNCİ KISA FİLM YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU SABANCI VAKFI …