Site icon Şirket Haber

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ‘Yeniden Birlikteyiz’ Temasıyla 16 Kasım’da Başlıyor

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ‘Yeniden Birlikteyiz’ Temasıyla 16 Kasım’da Başlıyor

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl beşincisi yapılacak Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi 16 – 17 Kasım 2021 tarihlerinde, ‘Yeniden Birlikteyiz’ temasıyla çevrim içi olarak gerçekleşecek. Dünyadan ve Türkiye’den 200’e yakın ünlü uzman ve liderlerin konuşmacı olacağı Kongre’de 35 panelin yanı sıra 23 farklı başlıklarda eğitim programları da yer alacak.

 

 

Covid-19 salgını nedeniyle tarihte eşine pek rastlanmayan bir dönemden geçiyoruz. Salgının bulaşma riskini azaltmak ve salgını kontrol altına almak için alınan karantina önlemleriyle son iki yılda ekonomiye ve sosyal yaşama ilişkin tüm faaliyetler durduruldu. Üretim-tüketim dengesinde, tedarik zincirlerinde, iş hayatında, kısaca küresel ekonomide yaşanan bozulmalar karşısında hükümetler ve merkez bankalarının sağladığı destekler 25 trilyon doları buldu. Aşılama çalışmalarının belli bir aşamaya geldiği bugünlerde tüm dünyada normale dönüşün ne zaman olacağı merak ediliyor. Salgın koşulları, hızlanan dijitalleşme ve salgından bağımsız olsa da yaşanan iklim krizi ile bir arada düşünüldüğünde; sağlıktan, sosyal hayata, eğitim-öğretime; iş yapma yöntemlerinden, çalışma modellerine, üretimden tüketime, tasarruftan yatırım alışkanlıklarına kadar köklü bir değişimin yaşanacağı yeni bir döneme mi giriyoruz? Sermaye piyasalarının Türkiye ekonomisine, şirketlere, şehirlere ve bireylere sunduğu katma değere odaklanan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 16-17 Kasım 2021 tarihlerinde “Yeniden Birlikteyiz” temasıyla gerçekleştireceği Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde bu sorunun cevabını arayacak.

 

Dört ana tema çerçevesinde konular tartışılacak

Kongre’de; “Koronavirüs Sonrası Ekonomi ve Finansal Piyasalar”, “Sürdürülebilirlik”, “Dijital Dönüşüm ve Gelecek Senaryoları” ile “Yeni Nesil Girişimcilik ve Sermaye Piyasası Olanakları” olmak üzere dört ana konu tartışmaya açılacak.

 

Paneller ve eğitimler aşılanmaya rağmen riskin devam ettiği pandemi nedeniyle çevrim içi olarak yapılacak. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde iki gün boyunca çevrim içi olarak 35 panelin yanı sıra 23 farklı başlıklarda sermaye piyasalarına yönelik eğitim programları da gerçekleştirilecek. Panellerde dünyadan ve Türkiye’den 200’e yakın ünlü uzman, lider ve iş insanı fikirlerini paylaşacak. Kongrede aynı zamanda TİM Başkanı İsmail Gülle, Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arıkan, JCR Avrasya Derecelendirme Genel Müdürü Prof. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton gibi pek çok önemli iş insanı da onursal konuk konuşmacı olarak yer alacak.

 

‘Pandemi sonrası ekonomi ve finansal piyasalar’ın geleceği masaya yatırılacak

Kongre’de; “Koronavirüs Sonrası Ekonomi ve Finansal Piyasalar” başlığında dokuz panel yapılacak. Panellerde pandemi sonrasındaki süreç iktisatçıların gözünden değerlendirilecek. Dünyayı etkisi altına alan pandeminin makro ekonomik görünüme etkileri konunun uzmanları tarafından tartışılacak. Davranışsal finans açısından yatırımcı davranışları Dan Ariely gibi konusunda dünyanın önde gelen uzmanları tarafından masaya yatırılacak.

 

Sürdürülebilirlik tüm yönleriyle ele alınacak

İklim krizinin büyüdüğü ve kaybedilecek zamanın kalmadığı bir dönemde küresel sistem çözüm arıyor. Paris İklim Anlaşması ile 2050 yılında karbon-nötr ekonomiye geçiş öngörülüyor. TSPB bu noktada gerçekleştireceği Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde ‘Sürdürülebilirlik’ konusunu 11 panelle tüm yönleriyle ele almayı hedefliyor. Sürdürülebilir kalkınma için yapılması gerekenler, sürdürülebilirlik yol haritası, yeşil ihraçlardaki başarı hikâyeleri, düşük karbonlu ekonomiye geçişin önemi gibi gündemdeki konularda politika yapıcılar ve uzmanlar sürdürülebilirlik kavramını geniş hatlarıyla tartışacak. Bu kapsamda Kongrede, Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi onursal başkanı, Afrika Entegre Raporlama Konsey Birleşmiş Milletler Yönetim ve Gözetim konusunda Seçkin Kişiler Komitesi Başkanı ve Güney Afrika Entegre Raporlama Komitesi Başkanı Mervyn King de konuşmacı olacak. Panelde ayrıca Clear Insurance ve World Benchmarking Alliance Yönetim Kurulu Başkanı, Sürdürülebilirlik Muhasebesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Value Reporting Foundation (Değer Raporlama Vakfı) yönetim kurulu üyesi Paul Druckman da yer alacak. Oxford Üniversitesinden sosyal girişimcilik profesörü Alex Nicholls da panelde fikirlerini anlatacak.

 

Hızlanan dijitalleşme ile ekonomi ve endüstrinin geleceği tartışılacak 

Yeni dönemin getireceği değişimin bir başka itici gücü ise dijitalleşme. Pandemiyle hızlanan dijitalleşme, endüstrileri köklü değişime zorluyor. Dönüşümün önemine dikkat çekmeyi hedefleyen TSPB, ‘Dijital Dönüşüm ve Gelecek Senaryoları’ başlığında sekiz panel gerçekleştirileceği Kongre’de, dijitalleşmenin başta finans olmak üzere endüstrinin ve ekonominin geleceğini nasıl şekillendireceğini masaya yatıracak. Yurt dışı kripto borsalardaki işleyişler, dijital dönüşümde hukuki süreçler, yatırımcının dijital dönüşümü ve gelecek senaryoları gibi konularda, Thales Group, Dijital Kimlik ve Güvenlik Başkan Yardımcısı Philippe Vallee gibi pek çok uzman konuşmacı fikirlerini ve gelecek tasarımlarını paylaşacak.

 

Dijitalleşme ile gelen yeni nesil girişimcilik ekosistemi  

Çok yönlü değişimin yaşandığı günümüzde start-up veya inovatif girişimcilik olarak da anılan yeni nesil girişimcilik, ülkeler arası ve şirketler arası rekabeti yeniden şekillendiriyor. Her geçen gün yeni bir unicornun sahneye çıktığı Türkiye’de yeni nesil girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinde sermaye piyasası olanaklarının daha etkin nasıl kullanılabileceği konusunu ana gündemlerinden biri haline getiren TSPB, 16-17 Kasım’da gerçekleştireceği Kongre’de bu konuya da geniş yer verecek. ‘Yeni Nesil Girişimcilik ve Sermaye Piyasası Olanakları’ başlığı altında gerçekleştirilecek sekiz panelde, yeni nesil girişimcilerin yanında, başarılı kadın girişimciler de marka olmış girişim hikayelerini bizlerle paylaşacak.

 

James Rickards’tan ekonomi ve sermaye piyasalarına yönelik gelecek senaryoları…

Kongre’nin ana konuşmacılarından James Rickards, pandeminin finansal küresel ekonomilere etkisini ve sermaye piyasalarının geleceğini anlatacak. Finansal konularda haber yapan Strategic Intelligence Gazetesi’nin editörlerinden olan James Rickards Türkçeye çevrilen ‘Yeni Büyük Çöküş’ ve ‘Kur Savaşları’ gibi dünyada ses getiren kitapların da yazarı. Yatırım danışmanı, avukat, mucit ve ekonomi uzmanı olan Rickards; Financial Times, Evening Standard, The Telegraph, New York Times ve Washington Post gazetelerine de yazılar yazıyor. Rickards; Johns Hopkins Üniversitesi, Georgetown Üniversitesi, Trinity College Dublin, ABD Harp Akademisi, ABD Ulusal Savunma Üniversitesi ve İleri Düzey Uluslararası Çalışmalar Fakültesi’nde küreselleşme ve finans konularında misafir öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Risk konusunda Uygulamalı Fizik Laboratuvarı ve Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nda makale sunumları gerçekleştiren James Rickards, sermaye piyasaları konusunda danışmanlık da yapıyor.

 

Sürdürülebilirliği dünyaca ünlü sürdürülebilir kalkınma lideri anlatacak

Kongre ana konuşmacılardan biri olan Prof. Dr. Jeffrey D. Sachs, sürdürülebilir kalkınma konusunda katılımcılara ilham verecek.  ‘Sürdürülebilir Kalkınma Çağı’ kitabının da yazarı olan Sachs, 2002’den 2016’ya kadar Dünya Enstitüsü’nde ve Columbia Üniversitesi’nde, Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörlüğünü yürüttü. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı ve Lancet Covid-19 Komisyonu Başkanı olan Sachs lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldığı Harvard Üniversitesi’nde yirmi yıldan fazla bir süre profesör olarak çalıştı. Birçok kitabı en çok satanlar arasında olan Sachs, Time dergisinin iki kez en etkili 100 dünya liderinden biri olarak seçildi. Prof. Dr. Jeffrey D. Sachs The Economist dergisi tarafından da yaşayan en etkili üç ekonomist arasında gösterildi.

 

Blockchain’in dünyaca ünlü uzmanı Prof. Dr. Emin Gün Sirer de Kongre’de…

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi koşulları nedeniyle hızlanan dijitalleşme tüm endüstrileri hızlı bir değişime zorluyor. Finans ve sermaye piyasaları da bu değişimden fazlasıyla etkilenen sektörlerin başında geliyor. Özellikle Blockchain bazlı sistemler finansal mimariyi yeniden şekillendiriyor. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Blockchain alanında dünyanın sayılı uzmanlarından biri olan ve Ava Labs CEO’su Prof. Dr. Emin Gün Sirer de konuşmacı olarak yer alacak.

 

Kongre’ye her kayıt bir ağaç kampanyası 

Kongreye kayıt yaptıran katılımcılar adına, daha yeşil bir gelecek ve sürdürülebilir yaşam amacıyla insansız hava araçları ile toplam 25.000 adet tohum topu atışı gerçekleştirilecek.

 

Kongreye kayıt yaptırıp, etkinlikleri takip edenler hediyeler kazanıyor

Kongreye kayıt yaptıran, etkinlikleri izleyen ve çevrim-içi platformda stantları ziyaret eden katılımcılar toplayacakları puanlarla sponsorlar tarafından sağlanan 1.165 hediyeden birinin sahibi olacak.  Puan sıralaması hediyelerin değerine göre yapılacaktır.

Hediye detayları ile ilgili bilgiye https://sermayepiyasalarikongresi.org.tr/hediye-kazanma-kosullari/ adresinden ulaşılmaktadır.

 

Kongreye katılım ücretsiz 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun desteklediği, Borsa İstanbul A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin ana sponsor olduğu Kongre kapsamında düzenlenecek panel ve eğitimler çevrim içi olarak dijital platformda yayınlanacaktır. Kongre tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olup, katılım için https://sermayepiyasalarikongresi.org.tr/kayit/ linki üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

 

Exit mobile version