Vakıf Katılım, finansal teknoloji (Fintech) alanında girişim fikri belli bir aşamada olan girişimcilerin, fikirlerini hayata geçirme fırsatı elde etmelerini sağlamak amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğinde “Girişim Hızlandırma Programı”nı başlattı. 8 Ağustos’a kadar başvuruların alınacağı “Girişim Hızlandırma Programı”nı tamamlayan ve dereceye giren girişimciler toplam 60 bin TL’lik ödülü almaya hak kazanacak.
Katılım finans dünyasına yepyeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, fintech alanında çalışmaları olan girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine destek olmak amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğinde “Girişim Hızlandırma Programı”nı başlattı. Girişim fikri belli bir aşamada olan girişimcilerin birebir mentorluk, danışmanlık ve eğitim süreçlerinden faydalanarak hayallerine kavuşmalarını sağlayacak olan “Girişim Hızlandırma Programı”na başvurular 8 Ağustos’a kadar devam edecek.
Birinciye 30 bin TL ödül
Başvurular http://tto.ticaret.
Ayrıca program kapsamında uygun görülen projeler Vakıf Katılım’ın fon yatırımcısı olduğu “Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’’ ve “Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu” kapsamında değerlendirilme imkanına da sahip olabilecek.
İkram Göktaş: “Ülkemizin küresel rekabet gücünü artırmak için girişimcilerimizin önünü açmalıyız.”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, “Devletimizin politika ve teşvikleriyle teknolojik girişimciliğin güçlü bir şekilde desteklendiği bu dönemde İstanbul Ticaret Üniversitesi’yle “Girişim Hızlandırma Programı”nı hayata geçirerek çok değerli bir iş birliğine imza attık. Girişim Hızlandırma Programımızla girişimcilerimizin yeni ürün/hizmet geliştirmesine destek vermek ve umut vadeden girişimlerin de çeşitli mentorluk ve danışmanlıklarla kuvvetlendirilerek ticari değere dönüşümlerini sağlamak istiyoruz. Ülkemizin her alanda daha fazla büyüme yakalaması ve küresel rekabet gücünü artırması için mutlak suretle girişimcilerimizin önünü açmak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli desteği vermek durumundayız. Başlattığımız programla yüksek katma değer üretebilecek teknolojik girişimlerin sürdürülebilir gelişimine katkı sunacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.